best essay writers of all time

Vanaf deze week betalen voor koffer op KLM-vluchten naar Suriname

May 20th, 2019

Vanaf deze week betalen voor koffer op KLM-vluchten naar Suriname

Vanaf deze week komt de KLM met een nieuwe prijsstelling voor het meenemen van een koffer op verre vluchten, waaronder naar Suriname. Er komen drie tarieven: light, standard en flex waarbij in het standard- en flex-tarief voor een koffer moet worden bijbetaald. De handbagage blijft in alle 3 tariefgroepen gratis, mits het gewicht daarvan niet hoger is dan 12 kg.

In het goedkopere ‘light-tarief’ is de ruimbagage dus niet meer inbegrepen in de prijs en mag alleen handbagage mee. Om een koffer mee te nemen moet men dan kiezen voor o.a. het ‘standard-tarief’ waarbij een bedrag van minimaal 80 euro moet worden bijbetaald voor een koffer van 23 kg in economy of 32 kg in business class.

Het voornemen van KLM om passagiers te laten betalen op verre vluchten werd vorig jaar al door de maatschappij bekend gemaakt, maar gaat deze week pas in. Volgens KLM Nederland-topman Harm Kreulen kunnen tickets door deze nieuwe prijsstelling gemiddeld 10 tot 15 procent goedkoper worden. Hij zegt dat de aanpassing nodig is in de moordende concurrentiestrijd om de vliegtoerist.

Overhandiging resultaat pilotstudie Neonatale GehoorScreening

May 17th, 2019

Afbeeldingsresultaat voor neonatale gehoorscreening apparaat

De werkgroep Neonatale GehoorScreening bestaande uit Joan Asgarali- Hijlaard en Shimona Bruining-Arrias, audioloog, ondersteund door Arianne de Bye, President Quota International of Suriname en Soenita Nannan Panday, Medisch directeur/Consultatiebureau-arts ’s Lands Hospitaal, hebben het rapport van de pilotstudie Neonatale GehoorScreening overhandigd aan de onderdirecteur van Volksgezondheid, Robert Mohamed. De overhandiging vond plaats op woensdag 15 mei 2019, op het ministerie van Volksgezondheid.

Het project is uitgevoerd met baby’s die geboren zijn in het ‘s Lands Hospitaal. Gekozen is voor ‘s Lands Hospitaal, omdat er daar jaarlijks ongeveer 2500- 3000 kinderen worden geboren. De screening vond plaats op de afdeling ConsultatiebureauZorg, in de periode 7 april 2015 t/m 7 april 2016 met als doel te komen tot implementatie van Neonatale gehoorscreening voor geheel Suriname. De screening vond plaats bij baby’s tussen de 4de dag tot de 2de week na de geboorte, omdat middenoorproblemen, die de test kunnen verstoren, op deze leeftijd zelden voorkomen.

Voor de pilot zijn er 8 CB-medewerkers van ‘s Lands Hospitaal getraind door de audiologe Shimona Bruining-Arrias. De audiologe is in Nederland getraind door de Nederlandse Stichting voor Doven en Slechthorende Kinderen (NSDSK) in het afnemen van de OAE-testen (Oto Auto Emissie-testen) met een speciaal apparaat. Aan dit pilotproject hebben 2840 kinderen deelgenomen. Uit dit aantal is er slechts 1 met een matig perceptief verlies ontdekt. In het rapport zijn er ook aanbevelingen gedaan die kunnen worden gebruikt als het ministerie zou willen overgaan tot landelijke implementatie van deze Neonatale gehoorscreening. In het rapport is ook het goed uitgewerkt protocol ten aanzien van de nazorg beschreven.

Dit project is gefinancierd door Stichting Blaka Rosoe Nederland en de serviceclub, Quota International of Suriname, die als speciale doelgroep heeft de doven en slechthorenden.

Republic Bank moderniseert speeltuinen Paramaribo Zoo

May 16th, 2019

Afbeeldingsresultaat voor speeltuin

Republic Bank vernieuwt en moderniseert de grootste speeltuin van Suriname in de Paramaribo Zoo. “Dit zal voor de samenleving, in het bijzonder onze bezoekers, een aangename verrassing zijn. We zijn de Republic Bank daar zeer erkentelijk voor”, aldus John Altenberg, directeur van de Zoo, bij de symbolische overdracht van de geste, eerder dit jaar. Het officiële startsein van het project is intussen gegeven. Het streven is om het project dit jaar nog af te ronden en de investering van de bank bedraagt SRD 150.000.

In het kader van de bank haar sociaal-maatschappelijk programma, The Power to Make A Difference, is de Paramaribo Zoo één van de organisaties die dit jaar in aanmerking is gekomen voor een financiële geste. Samen met de leerlingen van het Nancy’s Kids Verzorgings Instituut, is door directie- en bestuursleden het officieel startsein gegeven voor de uitvoering van het project ten behoeve van Surinames enige dierentuin.

“Voor ons was het besluit al snel genomen om ons te committeren aan dit project, omdat we ons ervan bewust zijn dat de Paramaribo Zoo een begrip is in onze samenleving en dat willen we graag zo behouden”, zegt Lilian Leeflang, Director Retail Banking bij Republic Bank.

Met een gemiddeld aantal bezoekers van 68.000 op jaarbasis, is de Zoo een ultieme plek voor gezinnen met kinderen. Doordeweeks wordt de Zoo voornamelijk bezocht voor educatieve schoolbezoeken. Het voornaamste doel van dit project is dan ook om de speeltuinen kindvriendelijker, veiliger en moderner te maken, zodat de Zoo een leukere bestemming wordt voor bezoekers, zegt de bank.

Dag van het Gezin

May 15th, 2019

Afbeeldingsresultaat voor dag van het gezin

De rol die gezinnen spelen in het kader van ontwikkeling is van enorm belang.Dit zegt de politieke organisatie DOE in haar boodschap ter gelegenheid van de Dag van het Gezin vandaag.

Het gaat om overdracht van kennis, waarden en normen aan de volgende generatie. In een onderzoek voor de Institute of Graduate Studies van ADEK is door prof. dr. Tobi Graafsma en prof. dr. Jaipaul Roopnarine vastgesteld dat in Suriname er meer aandacht besteed mag worden aan zorg, warmte en het spelen van vaders met hun kinderen. Graafsma gaf ook aan dat er meer geïnvesteerd moet worden in skills bij nieuwe vaders en moeders.

DOE spreekt waardering uit voor de georganiseerde onderwijsdialoog, met vertegenwoordigers uit het onderwijs en externe deskundigen, voor de inhoudelijke verbetering van ons onderwijs. Wij verwelkomen dan ook de recent aangenomen ‘Wet Arbeidsbescherming Gezin’ waarin belangrijke gezinsondersteunende maatregelingen opgenomen zijn zoals het betaald verlof van moeders, vaders en verzorgers.

Perisur wil alle zwangere vrouwen bereiken

May 14th, 2019

Perisur wil alle zwangere vrouwen bereiken

Als het aan Perisur-voorzitter Manodj Hindori ligt, moeten alle zwangere vrouwen bereikt worden om aan het project ‘Preparing for Life’ mee te doen. De bedoeling hiervan is het verbeteren van geboorteuitkomsten, gezonde zwangerschappen en een gezonde start voor pasgeboren baby’s. Hierdoor moeten ongunstige geboorteuitkomsten zoals dood- of vroeggeboorte voorkomen worden.

Jaarlijks worden in Suriname tienduizend baby’s geboren, van wie er ongeveer vierhonderd tijdens de geboorte overlijden. “Dit aantal is hoog in vergelijking met de regio en dat eist dringende aanpak. We willen geen dode baby’s, maar gezonde kinderen voor de samenleving”, zegt Hindori tijdens de afsluiting van het project ‘Preparing for Life’ dat twee jaar heeft geduurd. Het heeft ongeveer 45.000 Amerikaanse dollar gekost.

De Rotary Foundation, een internationale organisatie die wereldwijd hulpbehoevende groepen ondersteunt, heeft in dit project een belangrijke rol gespeeld. Perisur heeft hierdoor ongeveer 250 vrouwen begeleid. “45.000 US dollar is niet genoeg om de vrouwen landelijk bij te staan”, zegt Hindori. Hij hoopt dat de overheid voor dit project geld vrijmaakt. “Hierdoor kunnen we 10.000 vrouwen bereiken van Albina tot Nickerie en van Paramaribo tot het verre achterland.”

 

Donovan en Leandro Dongo door WWE gekozen om Suriname te vertegenwoordigen

May 13th, 2019

'Donovan en Leandro Dongo door WWE gekozen om Suriname te vertegenwoordigen'

Ze dromen al jaren van een carrière als professionele worstelaars binnen World Wrestling Entertainment (WWE) en nu lijkt de WWE-missie van de gebroeders Donovan en Leandro Dongo uit Suriname geslaagd. ‘Uit meer dan 30.000 aanvragen zijn wij, Donovan & Leandro Dongo, gekozen om Suriname te vertegenwoordigen’ hebben de broers zondag bekend gemaakt op hun Facebook pagina.

De WWE-missie begon vorig jaar november met Donovan, waarna jongere broer Leandro hem kort daarna opvolgde. De broers moesten daarna van 23 tot 28 april 2019 voor de laatste try-outs naar de Verenigde Staten afreizen. “Dit is de laatste try-out voor ons. Als wij die halen zijn we binnen” zei Donovan vorige maand nog over het avontuur.

Zondag brachten zij het nieuws naar buiten en zeiden daarbij: “We wisten dit tot nu toe niet … we zijn meer dan trots om ons land te vertegenwoordigen! We kwamen uit het niets. We zijn geboren voor grootheid! We zullen altijd nederig blijven!”