top essay writing services uk

Earth Hour

March 25th, 2022

 

De World Wide Fund for nature (WWF) startte in 2007, samen met haar partners, het ‘lights-out event’ in Sydney, Australie, om de bewustwording te vergroten van de gevolgen van klimaatsveranderingen. Nu doen bijkans 190 landen en gebieden mee aan Earth Hour, dat gehouden wordt op de laatste zaterdag van maart; dit jaar dus op 26 maart. Rond 20.30u doen alle deelnemers wereldwijd hun lichten voor 1 uur lang uit en bezinnen zich daarbij wat voor impact het groot energieverbruik van de mensheid, in al zijn vormen, heeft op de natuur en het klimaat. Momenteel lijkt er geen verbetering te zijn in het menselijk handelen en blijft het klimaat veranderen als gevolg van het razendsnelle verlies van biodiversiteit en natuur. Natuurlijke systemen die zorgen voor ons voedsel, water, schone lucht, enz. raken in de war en gaan kapot, waardoor het voortbestaan van de mensheid en alle andere levende organismen in gevaar komt.

In Suriname zal op zaterdag 26 maart de gedachtegang achter earth hour worden gecombineerd met een schoonmaakdag. WWF Guyanas introduceert op die dag: “Join the earth hour – plastic pick up and run”. Deze activiteit houdt in dat men al rennend, maar ook lopend, rondliggend plastic opruimt. Zo is men tegelijk gezond en milieubewust bezig. De start is om 17.30u bij Waka Pasi en de route is 5 km.

Laten we niet alleen tijdens Earth Hour, maar ons elk moment van bewust zijn, dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van onszelf en van deze aarde, ons enige echte thuis, en dat wij dus duurzaam moeten omgaan met de middelen die wij krijgen vanuit de natuur.