professional essay writer

Wereld Handhygiëne Dag

May 6th, 2019

Afbeeldingsresultaat voor Wereld Handhygiëne Dag

Veel mensen wassen hun handen om vuil en ziektekiemen te verwijderen. Handen wassen is echter meer dan dat, stelt Intermed Bedrijvengroep in een persbericht. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) is handen wassen namelijk de belangrijkste procedure om verspreiding van infecties te voorkomen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2008 alle bij haar aangesloten landen geadviseerd om goede handhygiëne te promoten. Gebleken is namelijk dat jaarlijks een half miljoen kinderen jonger dan vijf jaar sterven als gevolg van ziekten, die verband houden met niet of onvoldoende handen wassen.

Met het gezegde ‘Jong geleerd, is oud gedaan’ in gedachten, heeft voedseltechnoloog en hygiënedeskundige Ricky Stutgard zondag een interactieve handenwas-sessie gehouden voor de jongste bezoekers van het Clevia Park. De kinderen mochten eerst hun handen insmeren met een fluorescerende lotion, die hun handen onder de speciale glow box blauw deed oplichten. “Overal waar blauw is, is niet goed gewassen”, hield Stutgard hen voor.