essay writing service 3 hours

Walking Football nu ook in Suriname

May 9th, 2019

Walking Football nu ook in Suriname

Walking Football is onlangs op initiatief van Eugene Resida en Ashok Bainath Sah door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) in Suriname geïntroduceerd. Dit is een nieuwe voetbalvorm voor zestigplussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Deze voetbalvorm wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld.

De SVB wil meer bekendheid geven aan deze nieuwe vorm en roept mensen op om maandag getuige te zijn van een vriendschappelijk toernooi dat op Owru Cul zal worden gespeeld tussen Fayalobie uit Nederland, de ploeg van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en de veteranenploeg van de militaire politie. Tegenover de krant zegt SVB-medewerker Bainath Sah dat Walking Football internationaal snel bekendheid krijgt. Hij wijst erop dat men door Walking Football hun leven lang van voetbal kan blijven genieten. Bij deze vorm van voetbal wordt er tijdens een partijtje niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Ook het doel is aangepast. “Die is maar één meter hoog”, aldus Bainath Sah.

De SVB functionaris zegt verder dat sinds december van het vorig jaar gestart is met Walking Football. “Wij zijn met de ondersteuning van Fayalobie begonnen”, zegt hij. “Met onderbreking van de feestdagen zijn zij sindsdien elke maadag op de kunstgrasvelden van de Owru Cul. Het vriendschappelijk toernooi zal ook op die velden worden gespeeld. Bainath Sah zegt dat er met teams van zes man wordt gespeeld en dat een wedstrijd twintig minuten duurt. De winnaars spelen de finale. Het is de bedoeling dat er na deze meerdere toernooien zullen volgen. “Wij gaan geen competitie houden, maar gewoon toernooitjes afdraaien”, besluit Bainath Sah.