high school essay writing service

Suriname gastland 25ste Goodwill Swim Meet

August 7th, 2019

Afbeeldingsresultaat voor zwemwedstrijden in het het buitenland suriname

De 25ste Goodwill Swim Meet wordt in Suriname georganiseerd. Op 16, 17 en 18 augustus zullen de wedstrijden in het 50 meter zwembad van Parima worden gezwommen. Het bestuur van de Surinaamse Zwembond is verantwoordelijk voor de organisatie. Er zullen in totaal tien landen uit het Caribisch gebied deelnemen, meldt het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken via het NII.

Behalve de circa 350 zwemmers zullen ook officials en supporters deel uitmaken van de afvaardigingen, waardoor er meer dan 500 personen betrokken zullen zijn. Dit toernooi wordt ondersteund door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Het doel van de Goodwill Swim Meet is om de banden op sportgebied binnen de Caribische regio te verstevigen. Het is ook de bedoeling dat middels dit toernooi de zwemtalenten in onze landen verder worden ontwikkeld.

De ‘swim meet’ bestond 25 jaar geleden aan het begin uit slechts drie landen namelijk Suriname, Trinidad en Tobago en Guyana. Intussen is deze groep van drie landen uitgegroeid tot zeven, namelijk Suriname, St. Lucia, Barbados, Bahamas, Grenada, Guyana en Trinidad en Tobago. Jamaica, Curaçao en Frans-Guyana zullen ook participeren aan dit toernooi, maar zijn nog geen lid. In 2014 was Suriname voor het laatst gastland.

Voor de organisatie van deze belangrijke internationale zwemwedstrijden is een commissie, onder leiding van Theo Linscheer, samengesteld door de Surinaamse Zwembond. Momenteel worden de laatste voorbereidingen door de commissie getroffen. Suriname participeert met 40 zwemmers en de hoofdcoach van de selectie is Vincent Babel, die ondersteund wordt door zes andere coaches.