college essay services

Perisur wil alle zwangere vrouwen bereiken

May 14th, 2019

Perisur wil alle zwangere vrouwen bereiken

Als het aan Perisur-voorzitter Manodj Hindori ligt, moeten alle zwangere vrouwen bereikt worden om aan het project ‘Preparing for Life’ mee te doen. De bedoeling hiervan is het verbeteren van geboorteuitkomsten, gezonde zwangerschappen en een gezonde start voor pasgeboren baby’s. Hierdoor moeten ongunstige geboorteuitkomsten zoals dood- of vroeggeboorte voorkomen worden.

Jaarlijks worden in Suriname tienduizend baby’s geboren, van wie er ongeveer vierhonderd tijdens de geboorte overlijden. “Dit aantal is hoog in vergelijking met de regio en dat eist dringende aanpak. We willen geen dode baby’s, maar gezonde kinderen voor de samenleving”, zegt Hindori tijdens de afsluiting van het project ‘Preparing for Life’ dat twee jaar heeft geduurd. Het heeft ongeveer 45.000 Amerikaanse dollar gekost.

De Rotary Foundation, een internationale organisatie die wereldwijd hulpbehoevende groepen ondersteunt, heeft in dit project een belangrijke rol gespeeld. Perisur heeft hierdoor ongeveer 250 vrouwen begeleid. “45.000 US dollar is niet genoeg om de vrouwen landelijk bij te staan”, zegt Hindori. Hij hoopt dat de overheid voor dit project geld vrijmaakt. “Hierdoor kunnen we 10.000 vrouwen bereiken van Albina tot Nickerie en van Paramaribo tot het verre achterland.”