essay writing service recommendation

Orkaan Dorian kiest vrijdag open Atlantische Oceaan

September 5th, 2019
Afbeeldingsresultaat voor orkaan dorian
Orkaan Dorian heeft tot nu toe vijf landen aangedaan op zijn historische route, waarbij velen zich nu afvragen of de oostkust van de Verenigde Staten de volgende zal zijn. Barbados, St Lucia, St Thomas en zowel het Abaco- als het Grand Bahama-eiland van de Bahama’s, zijn al getroffen.
Terwijl Dorian nu verzwakt en zich terugtrekt uit de Bahama’s, zijn de meeste voorspellingsmodellen het erover eens dat de orkaan zijn weg naar het noorden en vervolgens naar het noordoosten voortzet, dicht bij de zuidoostelijke kust van de VS – maar hoe dichtbij?
 
Tot vanmorgen vroeg wordt verwacht dat Dorian minstens 150 kilometer of verder ten oosten van de Amerikaanse kust van het vasteland blijft. Toch blijven orkaanwaarschuwingen en hoge golven van Florida tot Noord-Carolina van kracht.
 
Dorian zal vandaag naar verwachting aan de kust van North Carolina komen en een zesde mogelijke aanlanding kan overal van Wilmington tot de Outer Banks. Dorian zal naar verwachting een zwakkere categorie 2-storm zijn, maar zal het grootste deel van de kust zware regen, stormvloed en binnenlandse overstromingen brengen.
 
Meteorologen denken op vrijdag afscheid te nemen van Dorian. Ze hebben deze storm die zich had versterkt tot categorie 5 en te boek gaat als de tweede meest verwoestende storm van een Altantisch orkaanseizoen, sinds 19 augustus gevolgd. Dorian heeft verschillende stadia doorlopen. Het verzwakt zich tegen vrijdag versneld, terwijl het zich verplaatst naar de open Atlantische Oceaan.