academic essay writing service

Opschorting Rosebel mijnactiviteiten beïnvloedt jaarcijfers Iamgold

August 8th, 2019
foto
De productiecijfers van Iamgold zullen dit jaar worden beïnvloed door een tijdelijke opschorting van de mijnactiviteiten bij Rosebel Goldmines in het district Brokopondo. Het werk ligt sinds zondag 28 juli stil bij de Rosebel Goldmines na ongeregeldheden met illegale goudzoekers, van wie een is doodgeschoten. Het grootste deel van de werknemers van het bedrijf is geëvacueerd omdat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd. In een publicatie waarin de tweede kwartaalcijfers van Iamgold worden gegeven, staat dat het bedrijf samenwerkt met de lokale stakeholders om de beveiligingskwesties die alles te maken heeft met illegale mijnwerkers op te lossen.
Door de opschorting van de productie hebben “we in combinatie met lagere cijfers bij Rosebel, onze productie-en kostenrichtlijnen voor het jaar aangepast,” zegt de president en CEO van Iamgold, Steve Letwin. “Bovendien hebben we de kapitaaluitgaven voor 2019 verlaagd, inclusief uitstel.” Hij stelt dat de balans sterk blijft met US$ 660 miljoen in contanten en korte termijninvesteringen, “terwijl we ons zelffinancieringsmodel op onze locaties verder uitbouwen.”
Letwin zegt dat de ontwikkeling van Saramacca op schema blijft. Het bedrijf streeft ernaar om de eerste ounces goud uit de Saramacca mijn later dit jaar uit de Rosebel raffinaderij te krijgen. “En we blijven exploratiepotentieel op al onze locaties zien.” De tweede kwartaalcijfers van Iamgold zijn beter dan de eerste. De vooruitzichten zijn dat de Essakane goudmijn (Burkina Faso) en Westwood goudmijn (Canada) een sterkere bijdrage zullen leveren aan het balans van het jaar. “Naarmate de marges verbteren bij hogere goudprijzen en onze voortdurende kostenbesparing, verwachten we hoge cijfers en productie in Essakane en toenemende productie in Westwood en Sandiola (Mali) dat bijdraagt aan het einde van het jaar.
Door de verwachte lagere productie bij Rosebel Goldmines, heeft Iamgold zijn totale streefcijfers voor de goudproductie voor dit jaar verlaagd tot tussen 765.000 ounces en 810.000 ounces. De verlaging heeft niet alleen te maken met de tijdelijke opschorting van mijnactiviteiten na het tweede kwartaal, maar ook met de lagere cijfers die in de eerste helft van het jaar zijn gerealiseerd. Daarnaast zijn ook de productiekosten van een ounce gestegen van US$ 910 tot US$ 960 en US$ 860 tot US$ 910. Hogere afvalvolumes worden door het bedrijf namelijk geclassificeerd als operationeel afval.
De kapitaaluitgaven voor 2019 zijn met US$ 80 miljoen verminderd tot US$ 275 miljoen. De reden is voornamelijk het tijdstip van uitgaven voor de aanleg van trekwegen en uitstel van niet direct nodige infrastructuur in het Saramacca project.