college essay service

Meer landen op Jaarbeurs 2019

November 28th, 2019

De Jaarbeurs 2019 is woensdag gestart.

Op de Jaarbeurs zijn dit jaar veel open plekken en er ontbreken klinkende namen, waaronder die van de telecommunicatiebedrijven. Er is echter ook een primeur bij deze editie: Ghana, Nederland en Trinidad en Tobago zijn vertegenwoordigd, naast Guyana dat al eerder deelnam aan het evenement.

“Dit is de eerste keer dat we uit meerdere landen bedrijven hebben die deelnemen aan de jaarbeurs en niet slechts Guyana”, zei Ummaira Epril-Barclay van Business Fairs & Events Suriname (Bufes), die de organisatie in handen heeft, woensdag bij de opening van de beurs op het KKF-terrein tegen de Ware Tijd. Bufes is een werkarm van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

Epril heeft een verklaring voor de vele open plekken op het beursterrein. “Er zouden aanvankelijk veel meer bedrijven uit Guyana meedoen. Maar zij hebben straks ook hun algemene verkiezingen en de meesten hebben ervan afgezien”, legt zij uit.

Verder hebben diverse Surinaamse bedrijven die eerder grote stands hadden, hun aanwezigheid op de beurs afgeslankt. “Ze focussen op één product dat ze bijvoorbeeld pas hebben geïntroduceerd in plaats van hun hele assortiment dat reeds bekend is”, geeft Epril-Barclay aan.

Er doen 135 bedrijven mee, nagenoeg hetzelfde aantal van de afgelopen drie jaar. De grootste afwezige is Telesur. Volgens de Bufes-vertegenwoordigster doen sommige bedrijven niet meer mee omdat de markt reeds verzadigd is.