best essay writing service

Drie nieuwe kandidaat-notarissen beëdigd

April 11th, 2019

Xenobia van Dijk (l), Robert Huang en Amreeta Baidjoe werden beëdigd tot kandidaat-notaris en staan te springen om aan de slag te gaan.

Dit is voor mij een belangrijk moment in mijn leven en ik verheug mij echt erop om als notaris waar te nemen.” Een blije Xenobia van Dijk staat de Ware Tijd lachend te woord nadat ze woensdag samen met Robert Huang en Amreeta Baidjoe werd beëdigd tot kandidaat-notaris. Van Dijk verzekert dat ze haar beroep op een waardige wijze zal uitoefenen.

Ook Huang en Baidjoe zeggen hun beste beentje te zullen voorzetten tijdens hun nieuwe uitdaging. Het drietal komt nog lang niet aan de beurt om het voorvoegsel ‘kandidaat’ te laten schrappen. Zowel van Dijk als Huang beaamt dat de wachtlijst nog behoorlijk lang is.

Volgens de Surinaamse wet mogen er slechts twintig notarissen actief zijn in het land. Zolang één van hen niet uitvalt, mag er geen nieuwe notaris worden geïnstalleerd. Van Dijk: “Ik ben nummer twintig op de wachtlijst en iedereen die voor mij is, moet opschuiven voordat ik notaris kan worden. Dat is niet nu, dus ik ben in afwachting.”