expert essay writer

Diaspora Oorkonde 2019 naar DNA voorzitter Jennifer Simons-Geerlings

December 2nd, 2019

Diaspora Oorkonde 2019 naar DNA voorzitter Jennifer Simons-Geerlings

De Rotterdamse Stichting Satya Dharma heeft bekend gemaakt dat de Diaspora Oorkonde 2019 wordt uitgereikt aan drs. Jennifer Simons-Geerlings, voorzitter van de Nationale Assemblee van de Republiek Suriname. De Diaspora Oorkonde wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt aan het versterken van de band van Surinamers in de diaspora aan de republiek Suriname.

Satya Dharma meent dat mevrouw Simons de Diaspora Oorkonde heeft verdiend omdat zij zich sterk heeft gemaakt voor historische wetgeving die de diaspora een formele wettelijke band heeft gegeven met Suriname. Via de wet Personen van Surinaamse Afkomst is er een speciale status voor de diaspora ontstaan en is er sprake van exclusieve voorzieningen. Daarmee is recht gedaan aan de onverbrekelijke band die de diaspora heeft met het vaderland Suriname.

De Diaspora Oorkonde is een initiatief van president van Satya Dharma, de heer Ramon Ramsodit en wordt ondersteund door voormalig premier Dries van Agt, gewezen Tweede Kamerlid Harry van Bommel en Ram Rambaratsingh, de oud-voorzitter van Satya Dharma Nederland.

Eerder werd de Diaspora Oorkonde uitgereikt aan de heer Chan Santhokhi en aan musicus en artiest Edgar ‘Bugru’ Burgos.