good essay writing service

Arya Dewaker bouwt seniorenopvangcentrum

January 24th, 2020

Het senioren-opvangcentrum van Arya Dewaker komt aan de Henck Arronstraat. De onthulling van een bord vormde het symbolische begin van de bouw.

“Een langgekoesterde droom is in vervulling gegaan”, zegt de voorzitter van de Vereniging Arya Dewaker, Indersing Gangabisoensingh, bij het symbolische begin van de bouw van het senioren-opvangcentrum van Arya Dewaker donderdagochtend. Het komt aan de Henck Arronstraat, op de plaats waar meer dan veertig jaar een gebedshuis van Arya Dewaker heeft gestaan. Wanneer de bouw daadwerkelijk begint kan niet gezegd worden, omdat er nog geen geld is voor dit op 2 miljoen US dollar begrote project.

Het terrein is officieel in 2018 gedoneerd aan de Vereniging Arya Dewaker door Sarvadeshik Arya Pratinidhi Sabha Dehli, de moederorganisatie in India. Het idee om een senioren-opvangcentrum op te zetten kwam op veler verzoek en na evaluatie binnen de Arya Dewaker-gemeenschap. “Er is een enorme behoefte aan opvang- en woonfaciliteiten binnen onze samenleving. Als gemeente willen wij tegemoetkomen aan de behoefte of nood van seniorenburgers die vaak moeten leven van hun weinige AOV”, zegt Gangabisoensingh.

Bisschop Karel Choennie van het rooms-katholiek bisdom feliciteerde Arya Dewaker met het initiatief. “Het is lovenswaardig dat er een opvang voor seniorenburgers wordt gebouwd in plaats van een casino of iets dergelijks op een prime locatie als deze”, zei de geestelijke. Hij vindt dat religieuze instanties niet alleen het Woord moeten verkondigen, maar ook de verantwoordelijkheid hebben om de gemeenschap sociaal-maatschappelijk te ondersteunen.

Het ultramoderne opvangcentrum voor senioren zal niet alleen als dagopvang dienen, maar zal ook appartementen hebben voor senioren die zelfstandig kunnen wonen en nog goed ter been zijn. “Het zal voor een ieder openstaan, omdat het ten behoeve van de gemeenschap is. Afhankelijk van de behoefte, zowel binnen als buiten de gemeente Arya Dewaker, willen wij iedereen kunnen accommoderen, ongeacht religie”, zegt Gangabisoensingh.

Onderdeel van de plechtigheid was de onthulling van een groot bord met een ontwerp van het gebouw van drie verdiepingen. De werkzaamheden zullen worden gecoördineerd door een bouwcommissie. “Met alle nodige eisen van het bestuur hebben wij als commissie gekeken naar de mogelijkheden en welke kant we op kunnen gaan. Het zal zeker een uitdaging zijn gezien de lengte en breedte van het perceel, maar het echte werk begint dus nu voor ons”, zegt een commissielid.