essay writing services

30ste herdenking vliegramp SLM

June 7th, 2019

Afbeeldingsresultaat voor slm vliegramp

 

Vandaag, vrijdag 7 juni, is het precies 30 jaar geleden dat de grootste ramp in haar geschiedenis, de Republiek Suriname trof.

Het SLM-vliegtuig, de Anthony Nesty stortte, in de vroege ochtend van 7 juni 1989 nabij het Vliegveld Zanderij neer. Hierbij lieten 178 passagiers het leven, waaronder 15 profvoetballers van het Kleurrijk Elftal, de technische staf en 2 bestuursleden.

Sindsdien organiseert de Stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal jaarlijks rond deze onvergetelijke dag, herdenkingsplechtigheden waarbij met name haar omgekomen leden werden herdacht.

Naar het oordeel van deze organisatie dreigt reeds 10 jaar deze van omvang grootste ramp die Suriname ooit trof, in vergetelheid te raken. Deze ontwikkeling doet geen recht aan de waarde die de 178 slachtoffers, in leven zijnde, hebben gehad. Evenmin is dat, met betrekking tot de nabestaanden van deze onfortuinlijke slachtoffers het geval. Hun dierbaren mogen nimmer worden vergeten.

Laatstgenoemden hebben tot op heden in meer of mindere mate last van trauma’s die verband houden met deze catastrofale ramp en behoeven nazorg. Om voormelde redenen heeft de Stichting MKV sinds 2009 gemeend om alle 178 slachtoffers van deze catastrofale ramp, simultaan, waardig en met respect te herdenken. In onze optiek mogen deze slachtoffers nimmer worden vergeten.